středa 15. ledna 2014

Ultimate Nintendo Champion

Ne že bych USA považoval za vzor životního stylu. Ani bych tam nechtěl žít. To ale nic nemění na tom, že některé ty drobnůstky americkým dětem devasátých let závidím. Je pravda, že už i tenkrát se u nás dalo splašit nějaké to Nintendo, a když ne Nintendo, tak aspoň klon Atari nebo jiná zázračná krabička. Co jsme ale nemohli, bylo účastnit se mistrovství v Mariovi a Tetrisu a mít možnost porazit tisíce svých vrstevníků. Stát se nesmrtelným a vyhrát cartridge, která se postupem času stala Svatým grálem všech sběratelů. Dneska by za ni s klidem bylo nové auto z Rumunska. Jedna hra za Daciu Sandero v průměrné výbavě.
















O to víc je příběh konzolého mistrovství Ameriky známý, že si ho všimli i na předměstí Hollywoodu. (nedovolil bych si tvrdit, že film byl přímo Hollywoodským trhákem). The Wizard popisuje cestu malého autistického chlapce s jeho bratrem - podobnost s Rain Manem čistě náhodná - a kamarádkou. Putují skrze Státy a jejich cílem je čirou náhodou místo konání mistroství. Po cestě zjištují, že malý chlapec má nadpřirozené herní schopnosti, když nahraje větší než maximální možné skóre v Double Dragonovi. Posléze poráží i hlavního dětského záporáka s jeho "It's so bad" rukavicí. V cestě za titulem mu už chybí jen málo. Jeho bratr a kamarádka zbijí dospělé záporáky. Malý autista se dostává do finále, kde dostane kapky v (tehdy ještě veřejnosti neznámém) Super Mario Bros 3. Naštěstí se mu ale podaří na poslední chvíli nalézt warpovací píšťalku, proletí několik levelů, nahraje bambilion a je nečekaně vítězem. Celý happyend je zakončen něčím, co bych nazval - Zcela nečekané, samovolné a úplné vylečení z autismu. Co víc si od rodinného filmu přát.

Proč o tom ale píši. Dnes nastal den, kdy si všechno tohle štěstí můžeme koupit. A věřte tomu nebo ne, dá se koupit za peníze. Za pouhé 2000 dolarů. Je sice pravda, že tomu bude chybět ten pocit vítězství, na trofeji nebude vaše jméno. Ale co, trofej je trofej. Předpokládám, že odkaz časem zmizí, tak tady máte screen aukce.




Žádné komentáře:

Okomentovat