neděle 23. března 2014

Shaq-Fu

Přesně po dvou týdnech se vracím k dobrodružství celebrit. Tentokrát v hlavní roli Shaquille O'Neil se svým Shaq-Fu. Hru už mám nějaký ten pátek doma a několikrát jsme si ji pustili ve dvou jako náhradu Street Fightera. Typově mi tyto hry vůbec nejdou, snad v životě jsem nenaklikal úmyslně žádné kombo. Možná proto mi tenkrát nepřišlo, že by mezi hrami byl nějaký rozdíl. Snad jen sportovcova verze byla malinko kostrbatější co se týče pohybu. Některé pohyby postaviček trvaly trochu déle a dokud jej nedokončily, nereagovaly na další stisk, což pro někoho zuřivě tlukoucího do joypadu bylo k zblití.
Dnes jsem se ale poprvé dostal k příběhu. Nevím co s tím ti basketbalisti mají, protože zápletka znovu začíná charitativním zápasem. V tomto příběhu akorát Shaq hledá cesta na stvůj match, když se ztratí a zaleze do čínského obchůdku. Tam stačí jen trochu nedorozumění s místním mnichem/prodavačem a hlavní hrdina je ve druhé dimenzi. V té musí postupně projít 5 lokací a v každé z nich porazit v zápase na dvě kola jednoho zloducha, aby zachránil malého chlapce jménem Nezo. Bez přípravy jsem si se všemi 5 nepřáteli poradil ani ne do 20 minut. Nebyla třeba žádná comba, nic. Stačí jen dobře načasovat skok a kop. Mimochodem skok je udělán velmi nemotorně. Nechápu, když má SNES 6 čudlíků, tak proč musí skok proboha být šipka nahoru.
Druhá dimenze

Dostal jsem jednu přímo na žaludek.

I přes tyto nesnáze ale nebyl problém dostat se k bossovi. Tím je mumie je jménem Seth sídlíci v pyramidě. Celý souboj okorenil Shaquille tvrďáckou výhružkou, že mumií rozmotá (unravel), pokud mu nevydá uneseného chlapce. Musím se ale přiznat, že žádné rozmotání se nekonalo. Sethovi stačí pět-deset vteřin na provedení nějakého toho comba a jsem kaput. To se opakuje několikrát dokola, dokud nevyplýtvám všechny continue. Proti němu jsem naprosto bez šance.
Po dvaceti minutách jsem to ale vzdávat nechtěl, tak jsem otevřel návod na netu a našel si nějaké ty tipy a triky na lepší Shaqovi údery a kopy. Pak jsem rozjel jen obyčejný duel a začal trénovat. Po 5x2 zápasech jsem nezvládnul jedinkrát napodobit ani jedno combo. Možná už teď chápu, proč je hra (aspoň tedy na Segu) řazena mezi nejhorší konzolové hry vůbec.

Na druhou stranu je to příjemná oddechovka. Pozvete si domů někoho na hraní, sám si rovnou vezměte Setha a cupujte soupeře dokud vám nechrstne pivo do obličeje.

2 komentáře:

  1. Pamatuju si recenzi ve SCORE, kde to dostalo přes 80%. Asi hodnotil zarytý NBA fanoušek.

    OdpovědětVymazat
  2. No je to takový ten kousek, který za moc nestojí. Ale pro sběratele je fajn. A ař na něj udělá recenzi AVGN, tak bude na ebayi stát aspoň 20 euro.

    OdpovědětVymazat