neděle 2. února 2014

Crazy Virtual

Automat je doma. První večer se na něj stála fronta.

Ale popořádku, v sobotu jsme vyrazili na výlet až do dvou set kilometrů vzdálené Loučně. Prý se máme nechat navigovat podle značek k místnímu zámku. To mě ještě nenapadlo, že automat se nachází přímo v zámeckém areálu. Místní správce pro mě dojel na čtyřkolce (podobnost s Wariem z Mario Kartu byla čistě náhodná) a zavezl k technické budově. Zdejší poddaní zde asi trávili čas v době, kdy se smetánka bavila na plese. Na tomhle zámku bych byl asi radši poddanným než šlechticem.



Byl mi vysvětlen alespoň základ z ovládání arkády a celý pak naložen do kufru combíka. Během toho jsem trnul hrůzou, protože prolezl regulérně o centimetr. Naštěstí to ale dobře dopadlo a my mohli vyrazit domů. Cestou zpět byla solidní vichřice a bylo vidět, že s ostatními auty to hodně háže. My ale měli stabilizační prvek ve formě 100 kilového nákladu.

Problém přišel až doma, protože moje herní základna se nachází až ve třetím patře. Museli jsme se nakonec sejít 4, abychom s přestávkami v každém patře dotáhli automat na své místo. Jakmile ale stál, moc jsem se ani neobtěžoval s nějakým logickým umístěním a ještě uprostřed místnosti ho nahodil do sítě. Od té doby se už jen lidi střídali u Puzzle Bobble. Žádná velká herní bomba to není, ale hrát něco na arkádě má fakt svoje kouzlo. Už se nemůžu dočkat, až seženu Metal Slug. To si ale musím nechat na konec zkouškového, jinak bych snad nedodělal ani školu.

A teď něco k mému automatu.
Nakonec jsem na internetu vyštrachal, že je od české společnosti AS Tronic s. r. o. Specializovala se na  zábavní automaty (ještě asi dělají jukeboxy). A tenhle kousek s názvem Crazy Virtual je speciálně k hraní NEO GEO her. Tím tedy padá můj plán, že si budu pořizovat i PCB hry. Vnitřek není zrovna uzpůsoben tomu, abych si MVSko vytáhnul a místo něj dával hru. Z historie mého konkrétní kusu vím, že se vrací do svého původního působiště, Wario ho totiž pořídil z Brna.

Žádné komentáře:

Okomentovat